Biografi

 • Individen är en ung uppkommande musiker från de östgötska skogarna. Sedan 2010 har han levererat nyskapande svensk pop med en blandning av dansanta refränger, stora melodiska partier och ärliga, ångestladdade texter.
  Uppvuxen i en småstad där ”annorlunda” var fel, lämnades Benjamin ensam med sina tankar om livet.
  Med en nyfikenhet för musiken och ett behov av att uttrycka sina känslor, plockade han vid 15 års ålder upp gitarren och fann det han alltid letat efter, musiken.

  Efter fem år i olika band och konstellationer gick han sin egen väg och startade upp Individen. Ett projekt där själ och känsla skulle stå i fokus. I sitt barndomshems källare skrev han under 2010 sin debut-ep ”I väntan på söndag” som blev väl mottagen av Sveriges alternativscen.

  2011 var ett händelserikt år för Individen. Han debuterade med låten ”Du kan kalla mig ångest” i Metro on Stage, där han utav Zero Magazine blev utsedd till ett av årets mest lovande akter.
  Han blev också STIM-stipendiat och debuterade på live-scenen med några få utvalda, explosiva framträdanden.

  2012 inleddes med ett kontrakt hos Sony Music, där singeln ”Som glitter” släpptes den 4 juni.
  Under sommaren debuterar Individen tillsammans med livebandet Kungarna på den svenska festivalscenen och fortsätter sikta mot mer etablerade scener och en bredare publik.

 • Mer info kommer.

  Kungarna är:
  Anton Fjällström – gitarr/klockspel/keyboards
  Arvid Petersson – gitarr/sång
  Hannes Stenmark – bas/sång
  Johan Hörndahl – trummor